Βασικές Σωματικές Ιδιότητες Που Χρειάζεσαι Για Να Γίνεις Καλός Παίκτης Τένις

Ονειρεύεστε να γίνετε επαγγελματίας τενίστας για να αγωνιστείτε στο υψηλότερο επίπεδο; Ή θέλετε να εξοικειωθείτε με τον αθλητισμό και την τεχνική του αγαπημένου σας θρύλου του τένις; Όλα είναι δυνατά με τη σωστή προπόνηση και μαθήματα τένις. Ένας επαγγελματίας προπονητής τένις μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε νοητικές δεξιότητες και τεχνικές που είναι ζωτικής σημασίας σε κορυφαίο επίπεδο.

Μια ψυχική σκληρότητα όπως του Νόβακ Τζόκοβιτς, τεχνικές όπως του Ρότζερ Φέντερερ, δεξιότητες όπως του Ράφαελ Ναδάλ και δύναμη όπως της Σερένα Γουίλιαμς δεν αναπτύσσονται τυχαία. Δούλεψαν σκληρά για να βελτιώσουν τις σωματικές τους ικανότητες όλα αυτά τα χρόνια με έναν επαγγελματία προπονητή και σήμερα είναι εκεί όπου κάθε επίδοξος τενίστας θέλει να φτάσει.

Η φυσική πτυχή της προπόνησής σας είναι το βασικό που χρειάζεστε για να φτάσετε στην κορυφή με τα επιτεύγματά σας. Έτσι, εάν είστε νέος και επίδοξος τενίστας, θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να βελτιώσετε τις σωματικές σας ικανότητες κατά τη διάρκεια των προπονητικών σας μαθημάτων σε μια ακαδημία τένις.

 

  • Συντονισμός

 

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι το τέλειο παράδειγμα εξαιρετικού μυϊκού συντονισμού κατά τη διάρκεια των αγώνων και είναι ο λόγος που δείχνει τόσο κομψός στο γήπεδο. Ο συντονισμός είναι η πιο βασική ικανότητα που χρειάζεστε για να ‘μπείτε’ γρήγορα στη θέση και να χτυπήσετε την μπάλα με σωστή τεχνική κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τένις. Οποιαδήποτε κορυφαία ακαδημία τένις εστιάζει σε παιχνίδια συντονισμού για να εκπαιδεύσει τους νεαρούς παίκτες να αναπτύξουν καλύτερο συντονισμό χεριού-ματιού-ποδιού για να φτάνουν σε όλα τα μέρη του γηπέδου εύκολα και γρήγορα.

 

  • Αντοχή

 

Είναι η δυνατότητα να παραμείνετε ενεργοί για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως σε 2-3 ώρες παιχνιδιού. Είναι επίσης η ικανότητα των μυών και των καρδιαγγειακών μυών σας να αντέχουν, να αντιστέκονται και να αναρρώνουν από σκληρές και γρήγορες κινήσεις. Θα χρειαστείτε μυϊκή αντοχή για να αντέξετε σε μεγάλους αγώνες κατά τη διάρκεια ενός επιθετικού παιχνιδιού. Το τρέξιμο, η προπόνηση δύναμης και η διαλειμματική προπόνηση είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της μυϊκής αντοχής στο σώμα σας.

 

  • Ευκαμψία

 

Αν παρακολουθήσετε τον Νόβακ Τζόκοβιτς να παίζει για μερικά σετ, τότε θα καταλάβετε τη σημασία της ευελιξίας στο παιχνίδι του τένις. Οι γυμναστές αφιέρωσαν πολύ χρόνο με επίδοξους παίκτες για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους για διατάσεις και ευλυγισία. Η έλλειψη ευλυγισίας στους μύες σας μπορεί να οδηγήσει σε σφίξιμο των οπίσθιων μηριαίων και άλλους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τένις.

 

  • Ευκινησία & Αντανακλαστικά

 

Είναι η ικανότητα αντίδρασης και προσαρμογής σε απροσδόκητες αλλαγές ρυθμού, περιστροφής, κίνησης και τοποθέτησης κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας. Οι παίκτες του τένις χρειάζονται ευκινησία και αντανακλαστικά για να ανταποκριθούν και να κινηθούν γρήγορα προς τα εμπρός, προς τα πίσω ή προς τα πλάγια για να φτάσουν έγκαιρα στην μπάλα.

Εάν θέλετε να εργαστείτε σε αυτούς τους τομείς της δύναμης και των δυνατοτήτων του σώματός σας, η συνεργασία με έναν επαγγελματία προπονητή από μια ακαδημία τένις θα μπορούσε να σας φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε να εργαστείτε σε διαφορετικές προπονήσεις φυσικής κατάστασης για να αναπτύξετε συντονισμό, ευελιξία, καλή αντοχή και αντανακλαστικά για να γίνετε επιτυχημένος τενίστας.

#Ηράκλειο #Κρητη #Τένις #Άρθρα

Πηγή : ΑΣΑΘ