Τένις: Η Μετατροπή Του Αθλητισμού Σε Τέχνη

Εκεί που βλέπεις η προπόνηση ενός παίκτη να μετατρέπετε σε τεχνική παράσταση, στο παιγνίδι αυτός ο ίδιος παίκτης μεταμορφώνετε σε εντελώς διαφορετικό άτομο που όχι μόνο δεν απολαμβάνει το παιγνίδι αλλά να βασανίζεται απ αυτό! Ομως το τένις είναι όμορφο και ποτέ βασανιστικό. Είναι ένα μοναδικό παιγνίδι και εδώ θα πρέπει να μείνουμε.

Τι κάνει όμως αυτή την αφηρημένη έννοια να είναι τόσο όμορφη και συναρπαστική;

Για τους λάτρεις του αθλητισμού, το τένις έχει ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα. Η πολυπλοκότητα των δεξιοτήτων και των χαρακτηριστικών που απαιτούνται για την απόδοση, είτε σε μέτριο είτε σε υψηλό είτε σε κορυφαίο επίπεδο , επιτρέπει σε παίκτες πολλών σχημάτων, μυοσκελετικών κατασκευών και στυλ να αναπτυχθούν. Αυτό σημαίνει ότι, για τους θαυμαστές του, υπάρχει κάτι για όλους. Συνδυάζοντας πολλές τεχνικές λεπτομέρειες και στυλ σε ένα μοναδικό και περίπλοκο παιγνίδι μυαλού και εναλλαγής συναισθημάτων από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο, με πρωταγωνιστές τους δύο μας εαυτούς, αυτόν που δίνει εντολές και κρίνει απέναντι σ αυτόν που τις εκτελεί και δέχεται την κριτική!!

Στην καρδιά της μεγάλης σκηνής βρίσκεται η ατομική σύγκρουση ή η αναζήτηση, και το πιο συναρπαστικό δρώμενο η χρησιμοποίηση τεχνικής πλοκής και χαρακτήρα για να προωθηθεί ένα συναισθηματικό ή φυσικό δημιουργικό ταξίδι.

Φανταστείτε λοιπόν το γήπεδο τένις ως σκηνικό για ένα παιχνίδι ή μια ταινία, και παρακολουθήστε τους παίκτες να ανεβαίνουν στη σκηνή τους για μια εναρκτήρια παράσταση.

Είναι αυτοί που πρέπει να διατηρήσουν τη συγκέντρωση, την εστίαση, την ενέργεια και την τακτική ενόψει μιας συνεχούς πρόκλησης. Πρέπει να κερδίσουν το τελευταίο πόντο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των game, των σετ ή των ωρών που θα έχουν περάσει. Πρέπει να επαναλάβουν την προσπάθεια τους σε κάθε αγώνα, σε κάθε τουρνουά.

Πρόκειται για έναν μοναδικά μονομάχο διαγωνισμό, ο ένας εναντίον του άλλου, ο καθένας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις δικές του δυνάμεις, δεν υπάρχει χρονικό όριο, ούτε ισοπαλία, ούτε «σημείο χωρίς επιστροφή».

Αλλά απ το δρώμενο πάμε σε μια άλλη παράσταση. Χορός!

Πόσα αθλήματα απαιτούν την συνεχή κίνηση στα πόδια και την ισορροπία του μπαλέτου; Πόσα από αυτά απαιτούν ηρεμία την μια στιγμή, εκρηκτική αντίδραση μια άλλη και ακριβή στάση την επόμενη; Η γεωμετρία περιγράφει ένα εντελώς διαφορετικό είδος ομορφιάς που εκτείνεται πέρα ​​από τα όρια των ίδιων των παικτών. Θα έλεγα ότι στο τένις έχουμε μια οπτικοποίηση κάποιων φυσικών νόμων!

Το τένις απαιτεί μια αξιοσημείωτη ερμηνεία γωνιών, ταχύτητας και περιστροφής, που επιτυγχάνεται με εξαιρετικό έλεγχο της κεφαλής της ρακέτας. Έτσι, ο εγκέφαλος πρέπει να αναλύσει την τροχιά μιας μπάλας, να τιθασεύσει την ταχύτητά της και να αντιδράσει στέλνοντάς την ξανά απέναντι με τα δικά του ”δώρα”! Και όλα αυτά σε κλάσματα δευτερολέπτων!!

Όλοι αυτοί οι υπολογισμοί απαιτούν ηρεμία, συνέπεια, πειθαρχία και ακρίβεια. Θέλουν το μυαλό μας αστραφτερό και ευφυές θέλουν το σώμα μας με πολύ αντοχή και το πνεύμα μας με πολύ αυτοπεποίθηση.

Χαρείτε λοιπόν αυτή την μοναδική παράσταση που είστε εσείς πρωταγωνιστές ,χωρίς φόβο και άγχος, απολαύστε ένα υπέροχο drive , ένα όμορφο σερβίς , ένα υπέροχο slice!

Στο τέλος , ότι και αν γίνει , θα είστε εσείς οι κερδισμένοι!

Πηγή: Παναγιώτης Ράγκος – αναγνώστης Tennis24,

#Ηράκλειο #Κρήτη #Τένις #Ελλάδα