Η Σωστή Προετοιμασία Πριν Τον Αγώνα

Καθώς προετοιμάζεστε για έναν αγώνα, χρησιμοποιήστε το χρόνο που έχετε για να πετύχετε πνευματικά και σωματικά τα αγωνιστικά πλάνα, που θέσατε πριν το παιχνίδι. Αυτό θα σας βοηθήσει να μπείτε στον ρυθμό γρήγορα και να μην παρεκκλίνετε απ’ τις απαιτήσεις του εκάστοτε παιχνιδιού.

-Προθέρμανση: Περίπου 30-40 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα σας, θα πρέπει να αυξήσετε τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός σας για να αποφύγετε τραυματισμούς. Παραδείγματα τρόπων για να γίνει αυτό είναι: Χρήση Roller για (ξύπνημα) των μυών, ελαφρύ τρέξιμο, άλματα με σχοινάκι, δυναμικό stretching (βαλλιστικές διατάσεις), λάστιχα για προθέρμανση με αντιστάσεις, προσομοίωση κινήσεων του αγώνα με ρακέτα.

-Ανεβάστε τα επίπεδα της ενέργειας σας: Τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, θα πρέπει να φάτε κάποιο κατάλληλο σνακ.

-Να έχετε μαζί σας επιπλέον (καύσιμο): Κατά τη διάρκεια των αλλαγών, θα πρέπει να τρώτε μια μικρή ποσότητα από κάποιο σνακ. Περίπου κάθε 20-25 λεπτά ώστε να διατηρήσετε υψηλά τα επίπεδα ενέργειας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κατάλληλα παραδείγματα για σνακ είναι: Αθλητικές μπάρες, αθλητικά gel, ξηροί καρποί, μπανάνες κα.

-Καταναλώστε αρκετά υγρά: Πρέπει να πίνετε εγκεκριμένα αθλητικά ποτά όσο και νερό κατά τη διάρκεια του αγώνα, για να διατηρείτε τα κατάλληλα επίπεδα ενυδάτωσης και ενέργειας.

-Μια αναλογία 2:3 αθλητικού ποτού με νερό είναι κατάλληλη να καταναλώνετε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα

20 με 30 λεπτά πριν από τον αγώνα σας, εστιάστε την προσοχή σας και συγκεντρωθείτε στον αγώνα. Κλείστε το τηλέφωνο σας και σταματήστε την επικοινωνία με τους φίλους και την οικογένειά σας.

-Επιλέξτε 3 στόχους “πώς να παίξω στο παιχνίδι” για να επικεντρωθείτε πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτά είναι συνήθως πράγματα που δουλεύετε τακτικά στην προπόνηση. Επικεντρωθείτε σε τακτικούς και ανταγωνιστικούς στόχους όπως: Η διατήρηση της ρουτίνας σας, Το να τρέχετε για κάθε μπάλα, Διόρθωση τεχνικών λαθών κλπ.

-Οραματίσου τον τρόπο που θα παίξεις στον αγώνα ακούγοντας μουσική ή όχι (ανάλογα τις προτιμήσεις του αθλητή/τριας), διατηρώντας θετικά συναισθήματα, πίστη στις ικανότητες και στον εαυτό σου.

#Κρήτη #Ηράκλειο #τένις #άρθρα